Hoe de NSB’er Rost van Tonningen struikelde over een alerte Veldwachter in Nuth.

 



Rost van Tonningen en Mussert zijn namen die de ouderen onder ons zich vast wel herinneren. Absoluut fout volk. Gewetenloze  NSB’ers met grote verering voor Hitler en 100% collaborerend  met de Duitsers.

Ze probeerden voor de oorlog al de democratie van binnenuit uit te hollen zoals we dat vandaag ook weer zien gebeuren door bepaalde groeperingen. De invallen van de agressor Hitler werden niet veroordeeld. Dat hadden de Polen over zich zelf afgeroepen.  Waar hebben we de uitspraak “Fake Rechtspraak” en “Nep Parlement” eerder gehoord?  De geschiedenis herhaalt zich!

 

 In December 1938 komt Rost van Tonningen naar Nuth om de lokale NSB’ers toe te spreken. Bij een vragenrondje uit het publiek geeft van Tonningen af op de rechtspraak in Nederland. Hij gebruikt niet de term “Fake-Rechtspraak” maar introduceert de term “On-rechtspraak” en laat daarbij duidelijk merken geen respect te hebben voor de rechters en de eerlijkheid van de rechtspraak van (in dit geval) het ambtenaren gerecht.

 

 

 

 

 

 

 De Gemeente-veldwachter van Nuth die bij de lezing aanwezig is, vindt dat al te gortig en maakt Proces verbaal op. Dat leidt uiteindelijk tot de veroordeling van Rost van Tonningen.


Rost van Tonningen trok zich daar verder niets van aan. Ging gewoon door met zijn vuile werk en heeft in de daaropvolgende oorlogsjaren veel slachtoffers gemaakt en menselijk leed veroorzaakt.

 

Laten we dus alert zijn en let op partijen die de huidige rechtspraak in twijfel trekken en roepen om tribunalen. De geschiedenis heeft ons eerder laten zien dat deze mensen vaak zelf totaal niet te vertrouwen zijn.

 

 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Een brug verder, die andere Sergeant: Hub Ritzen

Protestanten en het Katholieke Nuth, Meester van Loo

Nuth van Toen Varia